onvervulde kinderwens

Onvervulde kinderwens

Als zwanger worden niet vanzelf gaat.....

Op deze pagina over een onvervulde kinderwens vind je meer informatie over:

Als zwanger worden niet vanzelf gaat...


Direct naar als zwanger worden niet vanzelf gaat

Welke oorzaak kan een uitblijvende zwangerschap hebben?

Direct naar oorzaak uitblijvende zwangerschap

Onderzoek bij een onvervulde kinderwens


Direct naar onderzoek bij onvervulde kinderwens

Hulp bij zwanger worden en behandelingsmogelijkheden

Direct naar hulp bij zwanger worden
als zwanger worden niet vanzelf gaat

Als zwanger worden niet vanzelf gaat... 

Wanneer je besluit dat het tijd wordt voor een gezin en je graag zwanger wil raken is geduld vaak ineens ver te zoeken. De wens is vaak zo sterk dat iedere maand er eentje te veel is. Maar wat nou als de maanden voorbij gaan en die zo vurig gewenste zwangerschap er nog niet is. Of wanneer je wel zwanger wordt maar het steeds weer eindigt in een (vroege) miskraam? Je maakt je zorgen....

Wanneer ga je naar de dokter als een zwangerschap uitblijft?

  • Als je na een jaar proberen niet zwanger bent dan kun je een afspraak maken met je huisarts. In veel gevallen zal de huisarts je, na het stellen van een aantal vragen, verwijzen naar de gynaecoloog. 
  • Ben je ouder dan 35 jaar? Dan is het advies om eerder naar de huisarts te gaan, namelijk na 6 maanden. De reden hiervan is dat met het toenemen van de leeftijd de vruchtbaarheid afneemt.
  • Wanneer je een zeer onregelmatige cyclus hebt, een hele korte cyclus (minder dan 21 dagen) of de menstruatie blijft geheel uit dan is het ook raadzaam om een afspraak bij de huisarts te maken.
  • Heb je erg veel pijn tijdens je menstruatie of last van hevig bloedverlies? Dit kan duiden op een aandoening als bijvoorbeeld endometriose. Deze aandoening kan zwanger worden moeilijker maken. Neem daarom bij heftige klachten contact op met je arts. 


Een uitblijvende zwangerschap kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Het is zwaar wanneer je diepste wens niet uit wil komen. Klachten als angst en depressie komen hier niet zelden bij voor. Ook bij gevoelens als twijfel, onzekerheid, angst en depressie kun je contact opnemen met je huisarts. Praat erover, je bent niet alleen! 1 op de 6 stellen heeft te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Kijk voor meer informatie en lotgenoten contact op www.freya.nl

oorzaken uitblijvende zwangerschap

Oorzaken uitblijvende zwangerschap

Een uitblijvende zwangerschap kan heel veel verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen is er niets aan de hand. Mogelijke diagnoses zijn:

  • Te lange, te korte of helemaal geen cyclus
  • Endometriose
  • Vervroegde overgang
  • PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom)
  • Schildklierproblemen
  • Asherman Syndroom (verklevingen in de baarmoeder)
  • Onbegrepen verminderd vruchtbaar
  • Verminderde zaadkwaliteit; bij een uitblijvende zwangerschap moet niet alleen de vrouw maar ook de man worden onderzocht)
onderzoek buikpijn

Onderzoek bij een onvervulde kinderwens

Wanneer je graag zwanger wil worden en het niet wil lukken kun je er voor kiezen om hulp te vragen. Wanneer je de stap hebt gemaakt om naar je huisarts te gaan zal hij of zij in de meeste gevallen alleen een aantal vragen stellen. Vaak word je verwezen naar een gynaecoloog. 

Die eerste afspraak bij de gynaecoloog is best een grote stap en zeker ook een hele spannende. Wat kun je verwachten?

Gesprek

Onze gynaecoloog zal eerst uitgebreid in gesprek gaan met jou. Het is belangrijk om je partner mee te nemen want ook je partner is hierin erg belangrijk. Er kunnen intieme en persoonlijke vragen gesteld worden. Schaam je niet en probeer deze vragen eerlijk en open te beantwoorden. De arts is dit gewend en bekijkt alles puur en alleen vanuit een medisch oogpunt met als doel jou/jullie te helpen. 

Het kan prettig zijn om alvast wat informatie te verzamelen en mee te nemen. Vragen die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld hoe je cyclus eruit ziet, hoe je menstruatie verloopt, hoe lang jullie al proberen en hoe jullie seksuele relatie is. 

Inwendig onderzoek

Om een oorzaak te kunnen achterhalen is het belangrijk dat je lichaam goed onderzocht wordt. Er zal wat gevoeld worden aan je buik en je vagina wordt bekeken. Daarna zal er ook inwendig gekeken worden naar o.a. je baarmoedermond en de stand van je baarmoeder. Dit wordt gedaan met behulp van een speculum of eendenbek. Hiermee wordt de vagina goed opengehouden om inwendig goed te kunnen onderzoeken. 

Een inwendig onderzoek kan heel spannend en een beetje onprettig zijn. Bespreek gevoelens van angst of schaamte met de gynaecoloog. Zij kan je ieder stapje uitleggen en geruststellen. 

Echo

Om alles nog beter te kunnen bekijken zal er een echo worden gemaakt. In de meeste gevallen zal het een inwendige echo zijn. Er wordt een probe (een soort staaf) vaginaal ingebracht. Dit kan even onprettig aanvoelen maar is in principe pijnloos. Je kunt meekijken op het beeldscherm van het echo apparaat.

Bloedonderzoek

Bij het zwanger worden en zwanger blijven zijn hormonen heel belangrijk. Door middel van bloedonderzoek kan gekeken worden naar de hormoonwaardes. 

Overig onderzoek

Op basis van bovenstaande onderzoeken wordt bepaald of er verder onderzoek nodig is. Verder onderzoek kan bestaan uit zaadonderzoek bij de man, röntgenfoto met contrastvloeistof van de eileiders of een kijkoperatie. 

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Hulp bij zwanger worden en behandelingsmogelijkheden

Als zwanger worden niet vanzelf gaat is er gelukkig veel hulp te vinden. Behandelingen om je lichaam een handje te helpen om toch zwanger te worden maar ook psychische hulp. Het is namelijk een traject met veel emoties en een flinke impact op je leven. Bespreek je vragen en emoties met je arts. Wij helpen je graag en nemen alle tijd voor je!

Welke vruchtbaarheidsbehandeling het beste is voor jou is afhankelijk van de diagnose maar zeker ook van jouw persoonlijke wensen. We zetten de meestvoorkomende behandelingen voor je op rij: 

  • Ovulatie-inductie: met medicijnen wordt een ovulatie opgewekt. 
  • IUI: Intra uteriene inseminatie. Zaadcellen worden kort voor de eisprong direct in de baarmoeder gebracht
  • IVF: In vitro fertilisatie. Door middel van hormoonmedicatie worden meerdere eicellen gerijpt. Bij voldoende rijping worden de eicellen verwijderd. In een laboratorium worden de eicellen en zaadcellen bij elkaar gebracht. Wanneer er een bevruchting plaatsvindt en er een embryo is ontstaan, wordt een embryo terug geplaatst in de baarmoeder. 
  • ICSI: Intra cytoplasmatische sperma injectie. ICSI is in feite hetzelfde als IVF met als verschil dat de zaadcel en eicel elkaar niet zelf hoeven te vinden maar de zaadcel direct in de eicel wordt geinjecteerd. 


Veel van bovenstaande behandelingen worden uitgevoerd in gespecialiseerde centra. Bij Optimum Clinics kunnen we onderzoeken wat de oorzaak is van jullie onvervulde kinderwens en kunnen we samen kijken wat de beste behandeling is en op welke plek dat voor jullie het meest prettig is. 

Wil je meer weten over een onvervulde kinderwens? 

Wij beantwoorden graag al je vragen. Dat doen wij op een manier die jij prettig vindt. Via de button "neem contact op" kun je op verschillende manieren met ons in contact komen. Hieronder lees je onze veel gestelde vragen over een onvervulde kinderwens.
Geen wachtlijst

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons binnen een paar dagen al terecht voor een afspraak.Wel zo fijn als je met vragen zit omtrent een onvervulde kinderwens. 

Laura Scheringa-Seinen

Persoonlijke benadering

Altijd hetzelfde vertrouwde aanspreekpunt. Zo leren we je goed kennen. Indien nodig stellen we samen met jou een persoonlijk behandelplan op. 

Gehoorproblemen

Tijd en aandacht

Een onvervulde kinderwens kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Wij nemen de tijd om goed naar jou te luisteren. Ook nemen wij de tijd voor een duidelijke uitleg en het beantwoorden van vragen.

KNO arts Nijmegen

Korte lijnen

Onze arts heeft direct contact met de huisarts. De huisarts is daardoor goed op de hoogte van wat wij met je besproken hebben. 

KNO arts Nijmegen

Dichtbij

Wij staan letterlijk dicht bij je. Doordat wij regionaal samenwerken kunnen wij je helpen in de eigen vertrouwde omgeving. 

KNO arts Nijmegen

Vergoede zorg

Wanneer je bent doorverwezen door de huisarts, wordt de behandeling volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar (uitgezonderd het eigen risico)

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wat nu?

Je huisarts heeft je doorverwezen naar Optimum Clinics. 

In de meeste gevallen hebben wij deze verwijzing digitaal ontvangen en nemen wij contact met op om samen met jou een afspraak in te plannen. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel ons op 085-1302796

Tevreden patiënten, daar doen wij het voor

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

KNO arts Nijmegen
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

Gehoorverlies slechthorendheid gehoorschade hoortesten
>>>

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

eten in de keel slikproblemen slikklachten
>>>

Wilt je weten welke behandelingsmogelijkheden er zijn?

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

....

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

....

Komt hier uw mening te staan? Laat ons weten wat u van Optimum Clinics vindt! Dit kan via evandervegt@optimumclinics.nl

....
Optimum clinics dermatologie en KNO

Gynaecologie bij Optimum Clinics

Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum. Kleinschaligheid, persoonlijke benadering, hoge kwaliteit en geen wachtlijsten kenmerken onze werkwijze. 

Onze gynaecoloog is werkzaam in de huisartsenpraktijk waardoor u heel prettig in een vertrouwde omgeving geholpen kunt worden. Met alle tijd voor u. Zonder wachtlijst.

Wilt u meer weten over onze spreekuurlocatie in Dinxperlo?